Hyppää sisältöön

peltokuva 1600x300x72

 

Orimattilan kaupungin hallinnoimaan maatalouden yhteistoiminta-alueeseen kuuluu Iitti, Myrskylä, Pukkila ja Orimattila. Maatalouden yhteistoiminta-alueella sijaitsee aktiivitiloja n. 760 kpl, peltoa on viljelyksessä n. 50 000 ha ja maatalouteen liittyviä tukia myönnetään vuosittain n. 32 milj. euroa.

Maataloustoimisto

Maataloustoimisto on maataloushallinnosta vastaava paikallinen palveluyksikkö, joka pyrkii kehittämään, ohjaamaan sekä luomaan toimintaedellytykset elinkelpoiselle maaseudulle.

Keskeisiä tehtäviä ovat:

•Maaseutuelinkeinolain ja muiden maaseutuelinkeinoja koskevien lakien,
asetusten, päätösten sekä EU:n säädösten täytäntöönpano

• EU- ja kansallisten tukihakemusten vastaanotto, käsittely, maksatus ja
päätökset

* Maatalousahallinnon rekisterin ylläpito

•Hukkakauralain edellyttämät arviot ja toimenpiteet

* Petoeläinvahingot

* Viranomaislausunnon muille viranomaisille ja viljelijöille

•Viljelijöiden neuvonta koskien maaseutuhallinnon tehtäväkokonaisuutta

Maatalouden yhteistoiminta-alueen toimipisteiden yhteystiedot:

Koko yhteistoiminta-alueen postiosoite:
Maatalouden yhteistoiminta-alue
PL 46, 16301 Orimattila

 

Kaikki YT-alueen maaseutuhallinnon palvelut toimivat ajanvaraukseen perustuen. Tarvittaessa toimistoja pidetään avoinna tukihakuaikoina ilman ajanvarausta.

 

 

Tukea vaikeuksissa oleville maatiloille

Välitä viljelijästä -projektin ja maakunnallisten hankkeiden yhteyshenkilöt tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua maatalousyrittäjille. Yhteyttä kannattaa ottaa esimerkiksi ylirasittuneisuuden, uupumuksen tai unihäiriöiden vaivatessa, maatilan talous- ja kannattavuusongelmien pyöriessä mielessä tai muun vaikealle tuntuvan elämäntilanteen kohdatessa. Yhteyshenkilöt auttavat pohtimaan ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin sekä ohjaavat tarvittaessa avun piiriin.

Yhteyshenkilöiden kautta viljelijän on mahdollista hakea Melasta 500 euron suuruinen ostopalvelusitoumus asiantuntija-avun ostamiseksi. Ostopalvelusitoumuksella voi ostaa esimerkiksi psyko- tai parisuhdeterapeutin apua työuupumuksesta, masennuksesta, talouden aiheuttamasta stressistä tai parisuhdeongelmista johtuviin haasteisiin. Talousneuvontaan ostopalvelusitoumus on mahdollista saada silloin, kun maatilan laskuja alkaa olla rästissä tai perinnässä. Juridista neuvontaa voi hakea esimerkiksi maatilan hakeutuessa velkasaneeraukseen.

Vaikeuksissa olevan tilan kannattaakin ottaa yhteyttä alueelliseen yhteyshenkilöön. Kaikki yhteydenotot ja tapaamiset ovat ehdottoman luottamuksellisia, eivätkä velvoita mihinkään.

Yhteystiedot:

Orimattila, Iitti
Välitä viljelijästä -projekti, Mela
Salla Säteri puh. 050 331 8521, s-posti: salla.sateri [at] mela.fi

Myrskylä ja Pukkila
Välitä viljelijästä, Mela
Marko Kiiveri 050 329 3976, s-posti: marko.kiiveri(at)mela.fi

 

KASVINSUOJELUTUTKINTO

Kasvinsuojelututkinto on voimassa 5 vuotta. Tutkinnon voi suorittaa verkossa tai osallistumalla paikan päällä järjestettävään koulutukseen. Koulutuksia voivat järjestää Tukesin hyväksymät kouluttajat.

Paikan päällä olevia koulutuksia on tarjolla mm. ProAgrian koulutuksina.

Sähköisiä koulutuksia järjestäviä tahoja löytyy useita esim. kasvinsuojelututkinto.fi, verkkokoulu.fi jne.