Hyppää sisältöön

peltokuva 1600x300x72

Orimattilan kaupungin hallinnoimaan maatalouden yhteistoiminta-alueeseen kuuluu Iitti, Myrskylä, Pukkila ja Orimattila. Maatalouden yhteistoiminta-alueella sijaitsee aktiivitiloja n. 840 kpl, peltoa on viljelyksessä n. 50 000 ha ja maatalouteen liittyviä tukia myönnetään vuosittain n. 33 milj. euroa.

Maataloustoimisto

Maataloustoimisto on maataloushallinnosta vastaava paikallinen palveluyksikkö, joka pyrkii kehittämään, ohjaamaan sekä luomaan toimintaedellytykset elinkelpoiselle maaseudulle.

Keskeisiä tehtäviä ovat:

•Maaseutuelinkeinolain ja muiden maaseutuelinkeinoja koskevien lakien,
asetusten, päätösten sekä EU:n säädösten täytäntöönpano

• EU- ja kansallisten tukihakemusten vastaanotto, käsittely, maksatus ja
päätökset

* Maatalousahallinnon rekisterin ylläpito

•Hukkakauralain edellyttämät arviot ja toimenpiteet

* Petoeläinvahingot

* Viranomaislausunnon muille viranomaisille ja viljelijöille

•Viljelijöiden neuvonta koskien maaseutuhallinnon tehtäväkokonaisuutta

Maatalouden yhteistoiminta-alueen toimipisteiden yhteystiedot:

Koko yhteistoiminta-alueen postiosoite:
Maatalouden yhteistoiminta-alue
PL 46, 16301 Orimattila

Maataloustoimiston asiakaspalvelu hoidetaan toistaiseksi pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Ajanvaraus puh. 040 720 9934.

 

Iitti
•Avoinna ma - ke klo 9-15.

Myrskylä

•Avoinna maanantaisin klo 9 - 15, muulloin ajanvarauksella puh. 040 720 9934

 Pukkila

•Avoinna torstaisin klo 9 - 15, muulloin ajanvarauksella puh. 040 720 9934

Orimattila

•Avoinna ma - pe klo 9-15.

 

Viljelijätuki-info 2020!

Koronavirus-tilanteen vuoksi Hämeen viljelijätuki-infot peruuntuvat tältä keväältä ja siirtyvät verkkoon. Tuki-Info järjestetään verkkolähetyksenä 1.4. klo 10-15, johon linkki tässä https://www.youtube.com/watch?v=n2YF33MGelU&feature=youtu.be
Esitykset ovat myöhemmin katsottavissa myös tallenteena. Myös luomua koskevat esitykset näytetään verkossa 1.4. klo 14:15 alkaen. Materiaali ja lisätiedot löytyvät osoitteesta www.kasvuahameessa.fi

 

 

 

Tukea vaikeuksissa oleville maatiloille

Välitä viljelijästä -projektin ja maakunnallisten hankkeiden yhteyshenkilöt tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua maatalousyrittäjille. Yhteyttä kannattaa ottaa esimerkiksi ylirasittuneisuuden, uupumuksen tai unihäiriöiden vaivatessa, maatilan talous- ja kannattavuusongelmien pyöriessä mielessä tai muun vaikealle tuntuvan elämäntilanteen kohdatessa. Yhteyshenkilöt auttavat pohtimaan ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin sekä ohjaavat tarvittaessa avun piiriin.

Yhteyshenkilöiden kautta viljelijän on mahdollista hakea Melasta 500 euron suuruinen ostopalvelusitoumus asiantuntija-avun ostamiseksi. Ostopalvelusitoumuksella voi ostaa esimerkiksi psyko- tai parisuhdeterapeutin apua työuupumuksesta, masennuksesta, talouden aiheuttamasta stressistä tai parisuhdeongelmista johtuviin haasteisiin. Talousneuvontaan ostopalvelusitoumus on mahdollista saada silloin, kun maatilan laskuja alkaa olla rästissä tai perinnässä. Juridista neuvontaa voi hakea esimerkiksi maatilan hakeutuessa velkasaneeraukseen.

Vaikeuksissa olevan tilan kannattaakin ottaa yhteyttä alueelliseen yhteyshenkilöön. Kaikki yhteydenotot ja tapaamiset ovat ehdottoman luottamuksellisia, eivätkä velvoita mihinkään.

Yhteystiedot:

Orimattila
Välitä viljelijästä -projekti, Mela
Salla Säteri puh. 050 331 8521, s-posti: salla.sateri [at] mela.fi

Myrskylä ja Pukkila
Välitä viljelijästä, Mela
Marko Kiiveri 050 329 3976, s-posti: marko.kiiveri(at)mela.fi

Iitti
Virtaa Viljelijäle -hanke, MTK-Kaakkois-Suomi
Anni Kekki, puh. 040 593 084, anni.kekki [at] mtk.fi

 

KASVINSUOJELURUISKUJEN TESTAUS

Kasvinsuojeluruiskujen testaukset, Martti Vuori
p. 0400 260266