Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki on hakeutunut työllisyyden kuntakokeiluun yhdessä Asikkalan, Hollolan, Kärkölän ja Orimattilan kuntien kanssa. Työllisyyden kuntakokeiluun ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat alle 30-vuotiaat työnhakijat ja kaikki maahanmuuttajat. Kokeilussa kotikunta vastaa kyseisen asiakaskohderyhmän TE-palveluiden eli julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden tarjoamisesta.

Kuntakokeilun tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen ja kuntien roolin vahvistaminen työllisyyspalvelujen järjestäjinä. Tarkoituksena on parantaa erityisesti pitkään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Sinun ei tarvitse itse selvittää, oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Jos kuulut kokeilun piiriin, saat siitä tiedon henkilökohtaisesti joko kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa.

Klikkaa työllisyyden kuntakokeilun omille sivuille

https://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/tyo-ja-yrittaminen/tyollisyyspalvelut-kuntakokeilu/?fbclid=IwAR1QdN_-_fWNIuNz84qqyc3St7h0mh_BD0NMwF24LrSwhOSFSNTeq5Dfw0U