Hyppää sisältöön

Hennan tuuliharja ilmakuva 1600x300x72

Tervetuloa yrittäjäksi Orimattilaan! Orimattila on kehittyvä maaseutukaupunki metropolialueella. Meillä on hyvät mahdollisuudet yrittämiselle. Orimattilan sijainti on keskeinen ja meiltä on sujuvat liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle sekä eri puolille eteläistä Suomea. Runsaan 16 300 asukkaan Orimattila on osa reilun 200 000 asukkaan Päijät-Hämettä.

Orimattilassa on tarjolla kohtuuhintaisia yritystontteja, toimitiloja ja liikehuoneistoja pienten ja suurten yritysten tarpeisiin. Tarjontaa löytyy kaupungin sekä yksityisten omistajien puolelta.

Lisäksi Orimattila tarjoaa yrittäjille loistavat tukiverkostot aktiivisten yrittäjäyhdistysten kautta. Myös kaupungin oma elinkeinotoimi, työllisyysyksikkö sekä seudun yhteinen kehittämisyhtiö Ladec ja markkinointi- ja myyntiyhtiö Lahti Region ovat yrittäjän asialla.

Tutustu Lahden seutuun livinglahti-sivuston kautta tästä.

Yrityspalvelut Orimattilan seudulla:

Lahden seudun kehitysyhtiö Ladec
Lahden seutu - Lahti Region Oy
Orimattilan työllisyyspalveluyksikkö
Työpaja Startti-Center
Vuokrattavat tilat kokouksia ja tapahtumia varten
Eteläisen Päijät-Hämeen maaseudun kehittämisyhdistys, Etpähä ry
Yritys-Suomi Lahden seutu

Orimattilan työllisyyspalveluyksikkö
Työllisyyspalvelujen tavoitteena on Orimattilan työllisyyden edistäminen, orimattilalaisten työttömien osallisuuden lisääminen ja työllisyyspalveluverkoston yhteistyön vahvistaminen. Orimattilan kaupungin työllisyyspalveluyksikkö yhdistää työntekijän ja -antajan.

Lahti Region
Lahden seutu - Lahti Region Oy on alueellinen markkinointiyhtiö, joka vastaa Lahden seudun imago-, asumisen ja matkailun markkinoinnista sekä matkailupalveluiden myynnistä ja seudun matkailuneuvonnasta.

Etpähä ry, Eteläisen Päijät-Hämeen maaseudun kehittämisyhdistys
Etpähän tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää maaseudun asuinoloja yhdessä maaseudun asukkaiden kanssa. Yhdistyksen toiminta-alue kattaa Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän ja Nastolan kunnat sekä Orimattilan kaupungin.

LEADER-toimisto on neuvontapiste, jonka puoleen voi kääntyä kaikissa hanketoiminnan pulmissa. Apua saa esimerkiksi: idean kehittelyssä ja hankkeistuksessa, oikean rahoituslähteen löytämisessä, rahoitushakemuksen ja liitteiden laatimisessa, hankkeen toteutuksen ohjauksessa, maksatuspapereiden ja raporttien tarkistuksessa, yhteyksissä kuntiin ja alueviranomaisiin.

Työpaja Startti-Center
Työpaja Startti-Center toteuttaa ESR-rahoitteista hanketta nimeltä Uusi Startti. Hankkeen henkilöstö etsii, räätälöi ja tarjoaa työpaikkoja orimattilalaisille työttömille henkilöille. Työtehtävät voivat olla joko Startti-Centerin omissa toiminnoissa ja/tai asiakasyrityksissämme. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä alueen yritysten, Orimattilan kaupungin, työllisyysviranomaisten ja koulutusorganisaatioiden kanssa.

Ladec
Yrittäminen Orimattilassa tarkoittaa yhteistyötä myös Ladecin kanssa - aina niin halutessasi. Lahden Seudun Kehitys LADECin tehtävänä on kehittää seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Orimattilan kaupunki ostaa kaiken kattavat yrityspalvelut yrittäjille tai yrittäjyyttä suunnitteleville Lahden Seudun Kehitys Oy:ltä. LADEC tarjoaa orimattilalaisille yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita, jotka kattavat yrityksen elinkaaren eri vaiheet.
LADEC-yrityspalvelut palvelunumerosta 044 702 2700. Orimattilan yhteyshenkilönä LADECissa toimii liiketoimintakehittäjä Jari Eskola. Puh. +358 40 821 6403 ja sähköposti: