Hyppää sisältöön

Orimattilan kaupunginkirjasto sijaitsee Orimattilan Kulttuuritalossa osoitteessa Lahdentie 65, 16300 Orimattila.

Asiakaspalvelumme ja neuvonnan puhelinnumero on 044 781 3568 ja sähköposti orimattilan.kirjasto(at)orimattila.fi.

Kirjastomme on avoinna joka päivä klo 7–21. Asiakaspalveluaika on ma–ti klo 12–19 sekä ke–pe klo 11–16. Muu avoinnaoloaika on omatoimiaikaa

Kirjastoautomme Olgan (linkki) aikataulu ja (linkki) pysäkkikartta ovat voimassa koulujen lukukausien aikana, ja kirjastoauton puhelinnumero on 0400 353 834.

Aineistojen haku ja varaaminen

Kirjastomme on osa Lastu-kirjastoa. Kirjastoaineistoja haetaan ja varataan (linkki) https://lastu.finna.fi-sivujen kautta.

Muut palvelut

Kirjastomme on tunnettu monipuolisesta ja ajanmukaisesta aineistostaan ja se on maamme ahkerimmin käytettyjä kirjastoja.

Peruspalvelujen ohessa kirjastossa järjestetään näyttelyitä. Lukusalin taideseinä esittelee paikallista osaamista kuvataiteen saralla.

Pääkirjaston lisäksi Orimattilassa toimii kirjastoauto, jolla on nelisenkymmentä pysähdyspaikkaa eri puolilla kaupunkia.

Asiakkaiden käytössä on myös kaksi tablettitietokonetta, joita voi käyttää kirjaston tiloissa.Kirjaston asiakastiloissa on langaton verkko eli voit käyttää myös omaa kannettavaa tietokonettasi kirjastossa.

Tietokoneen voi varata ottamalla yhteyttä kirjaston neuvontaan, puh. 044 781 3568. Aikaa varataksesi tarvitset kirjastokortin. Myös vierailijoilla on mahdollisuus tietokoneen käyttöön. Ajanvarauksen työasemalle voi tehdä myös netissä  (linkki) http://orimattila.nettikirjasto.fi/.

Asiakaskoneet

Aikuistenosaston edustalla asiakaspalvelua vastapäätä on kolme aikuisten käyttöön tarkoitettua konetta. Koneita voi varata puoleksi tunniksi (30 min) kerrallaan. Koneiden maksimivarausaika on kaksi tuntia eli 120 minuuttia. Yhdellä koneella on myös skanneri.

Orimattilan kirjasto tarjoaa asiakkaidensa käyttöön yhteensä kolme varattavaa internet-päätettä. Kahdella koneella on tulostusmahdollisuus, tulosteet ovat mustavalkoisia ja maksavat 0,50 €/kpl. Koneilla on käytettävissä Microsoft Office -ohjelmisto.  

Digitointi

Musiikkiosaston takaosassa on digitointimahdollisuus mm. VHS-kasetilta DVD-levylle. Huoneen voi varata asiakaspalvelusta, ei netin kautta.

Kaukolainat

Kaukolainaksi voidaan tilata aineistoa, jota ei ole Päijät-Hämeen Lastu-kirjastojen kokoelmissa.

Kaukopalvelumaksu on 5 € / kirja. Artikkelikopiot muista kirjastoista ja kaukolainat ulkomailta lähettäjäkirjaston perimien maksujen mukaan.

Kaukopalvelulomakkeen voi täyttää asiakaspalvelussa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kaukopalvelu(at)orimattila.fi.

Lähiajan tapahtumat kirjastossamme

Wellamo-opiston digivoimaa-hanke jatkuu tänä syksynä myös Orimattilan kirjastossa

linkki digivoimaa-hankkeeseen

Syksyn aikana kirjastossa järjestetään yhteensä seitsemän digivoimaa-klinikkaa. Klinikat ovat matalan kynnyksen tilaisuuksia, jonne kuka tahansa voi tulla kysymään itseä askaruttavia kysymyksiä digiaiheisiin liittyen. Voit tulla oman laitteen (älypuhelin, tabletti, kannettava tietokone) kanssa tai ilman.

Digivoimaa-klinikat ovat keskiviikkona 2.9., 16.9., 30.9., 14.10., 28.10., 11.11. ja 25.11. klo 13–15. Tervetuloa!

Kirjailijavieraana Raili Mikkanen

Lasten- ja nuorten tietokirjapäivän kirjailijavieraana kulttuuritalossa pe 18.9. kirjailija Raili Mikkanen. Aamupäivän kirjailija kiertää kirjastoauton mukana ja myöhemmin päivällä avoin tilaisuus Orimattilan taidemuseolla, Lahdentie 65, 16300 Orimattila, toinen kerros, klo 12.30–13.15. Tilasiuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kehitämme verkkosivujamme

Uudet verkkosivumme ovat työn alla. Lisätietoja kirjastostamme löydät vanhoilta sivuiltamme osoiteesta (linkki) http://www.orimattilankirjasto.fi.