Hyppää sisältöön

Tervetuloa mukaan kirjaston filosofiakahvilaan keskustelemaan ja kuuntelemaan.

Onko maailmassa enemmän järkeä vai järjettömyyttä? Onko kylmä sama asia kesällä kuin talvella? Onko oikein pitää makeisista vai pitäisikö kaikkien pitää terveellisestä ruoasta? Mitä ovat tasa-arvo tai oikeudenmukaisuus ja koskevatko ne myös vaikkapa lemmikkieläimiä? Ja tietysti kaikkien kysymysten klassikkokysymys: mikä on elämän tarkoitus? Entä työelämän? Mistä tiedän, että maailma on sellainen kuin ajattelen sen olevan? Onko lakia pakko noudattaa silloinkin, kun on yksin?

Kaikkein tärkeimmiltä vaikuttaviin kysymyksiin on usein vaikeaa löytää vastauksia. Joskus käy niin, että kysymys osoittautuu puutteelliseksi, joskus taas yhdessä ajatteleminen auttaa ainakin askeleen eteenpäin. Orimattilan kirjaston filosofiakahvilassa kysymme ja tarkennamme kysymyksiä, ehkä hahmottelemme vastauksiakin yhdessä, filosofian työkaluja kysymyksiin soveltaen. Opimme ajattelemaan ja ilmaisemaan ajatuksiamme, kenties viisastummekin. Ennen muuta järjestelemme ajatuksiamme sirpaleisessa maailmassa.

Filosofiakahvilassa kysymistä, keskustelua ja vastausten muotoilemista on auttamassa filosofi, toimittaja Teppo Koskinen. Koskinen on akateemisten opintojen lisäksi kouluttautunut filosofian praktikoksi ja ohjannut ryhmässä ajattelemista esimerkiksi työpaikoilla. Filosofiakahvilaan saa tulla kuka tahansa – vaikka vain kuuntelemaan.

Tervetuloa ajattelemaan!

Paikkana kulttuuritalon 3. kerroksen kokoushuone (sisäänkäynti B-rapun ovesta rakennuksen keskivaiheilta ja portaat ylös, käytössä on myös hissi).

 

Filosofiakahvila jatkuu syksyllä 2023, päivät ja kelloajat tarkentuvat myöhemmin.