Hyppää sisältöön

Artikkelin hakemisto

Ajankohtaista tekemistä ilman pääsymaksuja

 

Kulttuurin asukasraati

Tule mukaan työstämään Orimattilan kaupungin kulttuuripalveluita entistä paremmiksi!

Asukasraadin jäsenenä voit tehdä ehdotuksia tapahtumista, harrastustoiveista ja seminaareista. Vaikutat myös tekeillä olevaan Orimattilan kaupungin ensimmäiseen kulttuuri- ja kulttuurihyvinvointiohjelmaan.

Asukasraati tapaa verkossa tammikuussa, maaliskuussa ja toukokuussa. Ehdotuksia ja vinkkejä jaetaan asukasraadissa tammikuusta toukokuun loppuun.

Ilmoittaudu tästä linkistä jäseneksi kulttuuripalveluiden asukasraatiin

 

 KirjailijaLive Orimattilan kaupunginkirjastossa

5.4. klo 15.15 | Paleface pääkirjaston lehtilukusalissa

19.4. klo 17.30 | Teemu Keskisarja pääkirjaston lehtilukusalissa

 

 

 

 

 Liikkuva kulttuuritalo

  

Orimattilani - yhteisöllinen taideteos, osallistu 28.2. - 3.4.2022

28.2. – 3.4. | Orimattilani-ääniteoksen äänitteiden ja muistojen keruu  

Kutsumme kaikkia orimattilalaisia osallistumaan yhteiseen taideteokseen! Keräämme asukkaiden muistoja, mietteitä ja tervehdyksiä Orimattilasta. Muistoista koostetaan ääniteos, joka on esillä kesällä 2022 Orimattilan kotiseutumuseossa. Teoksen koostavat taiteilijat Heini Vanhanen ja Paula Pehkonen. 

Kannustamme kaikkia kertomaan haluamallaan tavalla ja matalalla kynnyksellä, pitkästi tai lyhyesti, kertomusten pituus on vapaa! Kaikki muistot, kertomukset, tarinat, sanat ja kuvailut ovat tervetulleita mukaan teokseen. Aineistot tallennetaan Orimattilan kotiseutuarkistoon ja Orimattilan kaupunki voi käyttää teoksen osia myös viestinnässään.  

OSALLISTUMISOHJEET: 

Osallistuminen on helppoa! Voit osallistua teokseen kolmella tapaa:  

1. Kerro tarinasi kirjastoautosta tai Orimattilan kirjastosta löytyvään ääninauhuriin |Saat tarvittaessa apua henkilökunnalta.  

2. Nauhoita ääntä kännykällä – Tallenna tarinasi/äänesi kännykän ääninauhurisovelluksella. Lähettä tiedosto puhelimitse numeroon +358 44 781 39 88 tai sähköpostitse osoitteeseen maisemanvaihdos@gmail.com  

3. Kirjoita muistosi –  Kirjoitetut aineistot voi jättää kirjaston tai kirjastoauton palautuslaatikkoon tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen maisemanvaihdos@gmail.com 

Voit myös postittaa kirjoituksesi osoitteeseen Orimattilan kulttuuritalo, Lahdentie 65, 16300 Orimattila.  Kirjoita viestin aiheeksi/merkitse kuoreen teoksen nimi “Orimattilani. 

Muistojen apuna voit käyttää esimerkiksi jotain seuraavista seuraavia kysymyksistä (huom! Kerronta on vapaa! Alla olevat kysymykset ovat vapaaehtoisia ja tarkoitettu kerronnan tueksi):  

  • Mikä on Orimattilaan liittyvä ikimuistoisin tapahtuma tai hetki? 
  • Mikä on sinulle Orimattilan tärkein tai mieleen jäänein paikka? Miltä se näyttää ja kuulostaa? 
  • Millä sanalla kuvailisit Orimattilaa? 
  • Mistä tietää saapuneensa Orimattilaan? 
  • Minkälainen oli lapsuutesi Orimattila? Miten Orimattila on muuttunut? 
  • Tiedätkö jonkun Orimattilaan liittyvän tarinan tai legendan? 
  • Miltä Orimattilassa kuulostaa? Voit kertoa sanoin tai nauhoittaa kaupungin äänimaisemaa

24.3. | Saksofonisti ja muusikko Johannes Salomaa esiintyy palveluasimusyksiköissä 

Saksofonisti ja muusikko Johannes Salomaa esiintyy kirjastoauton reitin varrella olevissa palveluasimusyksiköissä Mallusjoella ja Kehräämökodissa.  

5.4. | Rap-artisti Palefacen kouluvierailut, nuorisotyöpaja ja kirjailijalive 

Rap-artisti Paleface vierailee kouluissa sekä vetää rap-työpajan nuorisopalveluiden nuorten työpajatoiminnan nuorille. Lisäksi Paleface nähdään kulttuuritalolla kirjailijalivessä. 

Huhtikuu | Pelien kuukausi 

Huhtikuussa kirjastoauton kyydissä päästään kokeilemaan erilaisia konsoli- ja lautapelejä. Lisätietoja lähempänä ajankohtaa. 

Toukokuu | Kino Olga 

Toukokuussa kirjastoauton kyytiin saadaan lyhyt elokuvia yhteistyössä Päijät-Hämeen elokuvakeskuksen kanssa. Lisätietoja lähempänä ajankohtaa. 

14.5. klo 10–15 | Kulttuuritalon Perhepäivä

Liikkuva kulttuuritalo juhlii hankkeen loppusuoraa yhdessä muiden kaupungin toimijoiden, orimattilalaisten yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. Jos yhteisösi on kiinnostunut toteuttamaan ohjelmaa kaikenikäisille perheenjäsenille Orimattilan Kulttuuritaloon ja sen pihaan, ilmoittaudu Perhepäivän tekijäksi osoitteessa https://bit.ly/kulttuuritalonperhepaiva