Hyppää sisältöön

papinaho varsat 01 1600x300

26.1.-25.3.2018

Phuranengo drom - Vanhojen tie

Avajaiset torstaina 25.1. klo 18-20

 

Romaniväestö on asunut Suomessa yli viisisataa vuotta. He ovat eläneet valtaväestön rinnalla oman kulttuuriperintönsä ominaispiirteet vahvasti säilyttäen.

Toimittaja, kirjailija Aija Kuparinen ja valokuvaaja Olga Poppius haastattelivat ja kuvasivat romanivanhuksia vuosina 2014-2016.

Elämäntarinat kertovat usean perheen ja suvun kohtaloista ja tallentavat palan Suomen romanien historiaa viime vuosisadan alkupuolelta tähän päivään. Lähes sadan vuoden aikajanalle sijoittuvia tarinoita värittävät menetykset, puute ja eriarvoisuuden kokemukset, mutta myös sinnikkyys ja erityislaatuinen kyky kunnioittaa perinteitä ja pitää omiensa puolta.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen Romaniyhdistyksen ja Helinä Rautavaaran museon kanssa.

 

**

Orimattilan taidemuseo 1978-2018

Orimattilan taidemuseo täyttää 40 vuotta tänä vuonna, ja juhlavuotta juhlistetaan monin tavoin. Taidemuseossa järjestetään pitkin vuotta vaihtuvia näyttelyitä, laaja kesänäyttely, museokonsertteja, tapahtumia ja luentoja. Esillä on pysyvästi myös museon poikkeuksellisen hieno oma taidekokoelma, joka koostuu Taidesäätiö Ilmari ja Toini Wall-Hakalan, Pentti Papinahon, Holger von Glanin ja Orimattilan kaupungin omista kokoelmista sekä Orimattilan Erkot -näyttelystä.

 

 

 

 

 

 

pdf Orimattilan taidemuseon menneet näyttelyt (282 KB)