Hyppää sisältöön

Artikkelin hakemisto

 orimattilalaiset taiteilijat pöydän ääressä

Orimattilan taidemuseolle (Lahdentie 65) on vapaa pääsy lauantaina 13.8. ja sunnuntaina 14.8. kello 11–15. Hienon pysyvän kokoelman lisäksi nähtävillä on Olan tusinan eli Tytti Götschin, Ilkka Halson, Kyllikki Haaviston, Johanna Immelin, Virpi Kannon, Tapani Kokon, Jukka Lehtisen, Aba Luostarisen, Ulpu Riikosen, Eeva Turusen, Saara Vainion, Jari Vesterisen ja Fleur Wilsonin töitä.
Huomaathan, että 13.–14.8. viikonloppuna museokauppaostoksissa kelpaa maksuvälineenä vain käteinen.

Orimattilan taidekokoelmat on perustettu vuonna 1978. Nykyisissä tiloissaan, punatiilisessä entisessä tekstiiliteollisuusrakennuksessa Orimattilan taidemuseo on toiminut vuodesta 1993. Taidemuseota ylläpitää Orimattilan kaupunki. Taidemuseo sijaitsee Orimattilan Kulttuuritalon 2. kerroksessa, ja saman talon ensimmäisessä kerroksessa toimii Orimattilan kaupunginkirjasto.

Käyntiosoite: Lahdentie 65, kulttuuritalon 2. krs. Liikuntarajoitteisille hissi B-rapussa.

Ohjeet saapumiseen: Orimattilan taidemuseolle pääsee kätevästi sekä omalla autolla että esim. linja-autolla Lahdesta (linja-autopysäkki löytyy saman tien varresta Lahdentieltä). Museon pihalla on ilmainen pysäköinti. Orimattilaan pääsee myös junalla: Henna on Orimattilan oma juna-asema, josta kulkee keskustaan pävittäin muutama linja-autovuoro (etäisyys Orimattilan keskustasta n. 17 km). Orimattilaan on kätevää myös pyöräillä mukavia pikkuteitä pitkin, ja lyhyiden välimatkojen sisältä löytyy paljon nähtävää.

puh. 044 781 3567 

Avoinna 9.8. alkaen ti 12–19, ke–pe 12–16, la–su 11–15

 

Museo on suljettu juhannuksena 24.–27.6.2022. 

Juhlapyhien aattoina museo suljetaan klo 15.00. 

Museon ollessa suljettuna voit tutustua kokoelmiin myös verkossa. Tämä on ulkoinen linkki Seinätön museo -virtuaalinäyttelyyn.

taidemuseo yleiskuva korkman 600 x 401

Museomme on myös somessa. 

Tämä on ulkoinen linkki Orimattilan taidemuseon facebook-sivulle.

Tämä on ulkoinen linkki Orimattilan taidemuseon Instagram-sivulle.

pdf Tästä latautuu Orimattilan taidemuseon kokoelmapolitiikka pdf:nä (906 KB) .

Orimattilan taidemuseon ystävät ry tukee Orimattilan taidemuseon toimintaa. Tämä on ulkoinen linkki Orimattilan taidemuseon ystävät ry:n facebook-sivulle.

Palaute taidemuseolle

Voit lähettää meille palautetta Orimattilan kaupunginTrimble-palautejärjestelmän kautta.  Tämä on ulkoinen linkki palautejärjestelmään. Tai voit ottaa meihin myös suoraan yhteyttä puhelimitse 044 781 3567.