Hyppää sisältöön

Folk Band Thalamus – ilmaiskonsertti Orimattilan Taidemuseolla 22.3. klo 18

Folk Band Thalamuksen pirskahteleva akustinen soitanta ja yhdessä tekemisen ilo tempaa kuulijan mukaansa matkalle Päijät-Hämeestä maailman ääriin ja takaisin. Kansanperinne ja kansainväliset vaikutteet värittävät yhtyeen musiikkia. Parin viime vuoden aikana Thalamus on tehnyt paluun juurille säveltäen uusia kappaleita runoilijan Auli Kokkosen teksteihin ja sovittamalla löytämiään arkistojen aarteita Päijät-Hämeen seudulta. Konserttikokonaisuus sisältää juurevan kattauksen kansanperinnettä ja ennen kuulemattomia uusia kansanlauluja sekä taattua Thalamus meininkiä, vanhoja hittejä unohtamatta.


Thalamus julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa “Merenia” kesällä 2018, jonka tiimoilta yhtye on kiertänyt mm. Belgiassa ja viimeksi toukokuussa 2019 Deutsche Finnische Gesellschaftin kiertueella Saksassa. Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahaston apuraha kesällä 2020 mahdollisti yhtyeelle uuden juurevan ohjelmiston valmistelun päijäthämäläisistä aineksista. Apurahalle saatiin jatkoa vuonna 2022.

Pauliina Pajala, 5-kielinen viulu, laulu
Riku Elomaa, 5- ja 2-rivinen haitari, laulu
Elina Lappalainen, kontrabasso, laulu
Henrik Norri, bouzouki

Lämpimästi tervetuloa!


Istumapaikkoja on varattu 70 kuulijalle. Vapaa pääsy.

thalamus.jpeg

Kevään Taiteilutiistaiden ajankohdat on julkistettu


Tammikuussa aloittanut Taiteilutiistai saa tänä keväänä jatkoa neljän tiistain verran. Seuraavat Taiteilutiistait järjestetään 6.2., 5.3., 9.4. ja 14.5.2024 klo 17–19. Toimintaan on edelleen vapaa pääsy ilman ennakkoilmoittautumista.


Taiteilutiistai on taidetoimintaa 13–19-vuotiaille. Tapaamiskerroilla maalataan, piirretään sekä kokeillaan myös muita tekniikoita. Työskennellä voi itsenäisesti tai ohjatusti. Vetäjänä toimii kuvataideopettaja Sirkku Palokangas ja paikkana Orimattilan Taidemuseo. Talo tarjoaa työvälineet.


Tule inspiroitumaan taidemuseon teoshelmien äärelle ja löydä into omaan tekemiseen!


Taiteilutiistaita järjestää Orimattilan Taidemuseon ystävät ry.

kuvaa.jpeg