Hyppää sisältöön

Yhteinen Taiteiden illan suunnittelutilaisuus 31.8.

Löytyykö takataskustasi toteutuskelpoisia ideoita tai vallattomia unelmia paikallisen kulttuuritapahtuman tueksi?  

Liity mukaan rakentamaan yhteisöllistä kulttuuritapahtumaa Orimattilan sydämeen. Yhteinen suunnittelutuokio järjestetään torstaina 31.8. klo 17 Orimattilan taidemuseolla, jolloin jokainen halukas voi jakaa ajatuksensa tai vaikkapa ilmoittautua vapaaehtoiseksi tapahtumaan.

Ilmoittaudu tilaisuuteen seuraavasta linkistä tai QR-koodilla: https://forms.office.com/e/vUnHs7QWPa

Tilaisuus järjestetään, mikäli osallistujia on tarpeeksi. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti ennen ajankohtaa.

Taiteiden iltaa vietetään lokakuussa useassa pisteessä ympäri Orimattilan keskustaa. Ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

 

Taiteiden_ilta_paivitetty.jpg

30-vuotiasta kulttuuritaloa juhlistetaan syksyn ajan erilaisin tapahtumin, jotka julkaistaan tällä sivulla.

Mimmien ilmaiskonsertti Orimattilan taidemuseolla 6.9. 

Kulttuuritalo 30-vuotta tuo estradille rakastetun ja palkitun lastenmusiikkiyhtyeen Mimmit.

”Tärkeää” - konsertissa kuullaan vauhdikkaita lauluja lapsille merkityksellisistä asioista, kuten erilaisista perheistä, eläimistä, hampaiden pesusta ja luonnosta. Konsertissa kuullaan lisäksi vanhoja Mimmit -hittibiisejä. 

Myös lapset pääsevät itse ääneen. Mimmit ovat keränneet lasten ajatuksia siitä mikä on heille tärkeää ja tärkeät asiat näkyvät ja kuuluvat konsertissa. 

Mukana on myös Ihmekone. Ihmekone tietää mikä on lapsille tärkeää, mutta miten se kertoo tietonsa? Interaktiivisessa konsertissa yleisö pääseekin mukaan laulamaan, tanssimaan, viittomaan ja arvailemaan. 

Mimmit on yksi Suomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä. Mimmit ovat tehneet yli 850 konserttia Suomessa ja ulkomailla ja julkaisseet kahdeksan levyä suomeksi ja yhden ruotsiksi. ”Ystävyys” -levy valittiin vuoden lastenlevyksi 2017. Yhteensä Mimmien levyt ovat saavuttaneet kolme Emma-ehdokkuutta. Mimmit -musiikkivideoita on katsottu Youtubessa yli 13 miljoonaa kertaa ja Mimmit -lauluja on striimattu yli 6 miljoonaa kertaa! Mimmit -animaatiot on myyty yli 40 maahan. 

Mimmit Orimattilan taidemuseolla 6.9. klo 18. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

15-vuotisjuhlakonsertti.jpg

Sami Funke innostaa valokuvaamisen pariin ilmaispajoilla

Sami_Funken_valokuvauspajat.jpg

Orimattilan taidemuseo hellii asiakkaitaan kolmella ilmaisella valokuvauspajalla. Pajat ovat valokuvaaja ja kuvataiteilija Sami Funken vetämiä ja suunnittelemia. Kaikki pajat sisältävät tutustumista esimerkkikuviin, keskustelua aiheen tiimoilta sekä kuvaustehtäviä rennossa ja rohkaisevassa ilmapiirissä.

Työpajojen aikataulut ja otsikot (tarkemmat kuvaukset alimpana):

- keskiviikko 5.7. klo 10–14 Kuvaaminen julkisilla paikoilla

- keskiviikko 12.7. klo 10–14 Maisema- ja miljöökuvaus

- tiistai 18.7. klo 10–14 Potretti- ja ryhmäkuvat

Lounastauot klo 12 taidemuseolla – omat eväät mukaan. Mahdollisuus lämmittää ruokaa.

Osallistumisohjeet ja suositukset:

Tarvitset: oman digitaalisen kuvausvälineen – esim. puhelin, järkkäri tai pokkari

Kohderyhmä: nuoret ja aikuiset, suositeltu alaikäraja 10-vuotta

Paikka ja käyntiosoite: Orimattilan taidemuseo, Lahdentie 65, kulttuuritalon 2. krs., hissi B-rapussa. Parkkipaikat taidemuseon pihalla, jalkaudutaan lähiympäristöön kuvaustehtävien myötä.

Lisätietoja: Ninni Parviainen, vs. kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja, 040 186 4840, 

Anniina Kiiskinen, museoamanuenssi, 044 781 3815, 

Tarkemmat kuvaukset työpajojen sisällöistä:

5.7. klo 10–14: Kuvaaminen julkisilla paikoilla

Kesä ja loputon valo kutsuvat ikuistamaan ympäristöä ja yhteistä kaupunkitilaa. Julkisilla paikoilla kuvaaminen voi kuitenkin askarruttaa mieltä: mitä on huomioitava ja milloin on tarpeen hankkia kuvauslupa? Sami Funke on kuvannut Beethovenin Hevonen -valokuvasarjaansa autioituneita kiinteistöjä ympäri Suomen. Työpajassa tutustutaan kuvasarjan ja tehtävien myötä julkisilla paikoilla kuvaamisen mahdollisuuksiin sekä rajoitteisiin. Pajakokonaisuus virittää osallistujat kuvaamisen kiehtovaan piiriin.

12.7. klo 10–14: Maisema- ja miljöökuvaus

Nyt on vuoden paras aika tarttua kameraan ja harjaantua maiseman ja miljöön kuvauksessa. Valokuvaaja ja kuvataiteilija Sami Funken viitoittamana orimattilalainen kaupunki- ja maalaismaisema näyttäytyvät uudesta näkövinkkelistä. Päivä aloitetaan taidemuseon työpajatilassa esimerkkikuvien ja keskustelujen merkeissä. Iltapäivällä kotiseutumuseon viehättävä pihapiiri tarjoaa puitteet kuvaustehtäville.

18.7. klo 10–14: Potretti- ja ryhmäkuvat

Jos kesän sukujuhlat, häät tai ystäväporukan illanvietot siintävät näköetäisyydellä, on kuvaustaitoja mahdollista hioa nyt ammattikuvaajan opeissa. Sami Funke paljastaa toimivimmat konstit ja tärkeimmät huomiot onnistuneisiin ryhmäotoksiin ja potretteihin kuvaajan näkökulmasta. Sokerina pohjalla on työpajalla luvassa selfiekuvaukseen keskittyvä osio.

 

TaiteilijaLivet

8.12.2021 sarjakuvataiteilija Anayte Delahay

 1.12.2021 kuvataiteilija Anu Raatikainen

 

19.6.2021 kuvataiteilija Hanna Varis

13.4.2021 kuvataiteilija Ilkka Halso

 

28.1.2021 kuvataiteilija Eeva Peura

 

Museojoogaa ja -liikuntaa

Taidemuseo järjesti Orimattilan kulttuuri- ja liikuntapalveluiden kanssa Museojooga ja -liikuntatunteja. Löydät linkit tunteihin kulttuuripalveluiden sivuilta: Tämä on linkki kulttuuripalveluiden Museojooga-sivulle. Tallenteet löydät myös Orimattilan kaupungin Youtube-kanavalta.