Hyppää sisältöön

Suodata näkymää

Tervetuloa elämään, viihtymään ja vierailemaan Orimattilaan! Orimattila on runsaan 16 300 asukkaan vireä maaseutukaupunki reilun 200 000 asukkaan Päijät-Hämeessä.

Tutustu Orimattilan vierailukohteisiin tällä sivulla. Päijät-Hämeen nähtävyyksiä, majoituspaikkoja, ostos- ja kulttuurikohteita löydät myös lahtiregion.fi

Orimattilan upeat luontopolut löydät täältä: orimattilanliikuntapalvelut.fi/luontopolut/

Orimattilan majoituspalvelutarjontaan voit tutustua myös tästä.

Orimattilan teatteri

Orimattilan Teatteri ry on kattojärjestö, joka tuottaa ja hoitaa Orimattilan kesäteattereiden pyörittämisen sekä muun niihin liittyvän oheistoiminnan.

kulttuurikohteet
Lue lisää...
Kotieläinpuisto

Kotieläinpuistossa pääset tutustumaan erilaisiin hellyttäviin kotieläimiin, kuten lampaisiin, possuihin, poroihin, villisikoihin, vuohiin, lehmiin, poneihin ja tapaat monia harvinaisempiakin otuksia. Kotieläinpuisto on avoinna touko-elokuussa.

nähtävyydet kahvila ostokset
Lue lisää...
Tönnön koski Orimattilassa

Vuonna 1911 rakennettu betonikaarisilta on luokassaan Suomen vanhin ja se on Tiemuseon museosilta. Sillan suunnitteli sillanrakennusprofessori Jalmar Castrén ja urakoi Tampereen sementtivalimo. Sillassa on rinnakkain kolme erillistä betonikaarta. Sen pituus on 37 metriä, leveys 6,5 metriä ja vapaa aukko sillan alla 22,5 metriä.

kulttuurikohteet nähtävyydet
Lue lisää...
Orimattilan kehräämö

Teollisuusrakentamisen historiaa edustava Kehräämö on entinen villatehdas ja nykyään kulttuuri-, ostos-, hyvinvointi- ja viihdekeskus. Rakennuksen vanhin osa on peräisin 1900-luvun alusta.

nähtävyydet ostokset kahvila
Lue lisää...
Kuivannon kirkko Orimattilassa

Kuivannon kirkko on vuoden 1931 lopussa valmistunut kyläkirkko. Kirkon on suunnitellut rakennusmestari Heikki Tiitola. Se sijaitsee Pippuranmäellä hieman kylän ulkopuolella. Kirkkoon mahtuu n. 160 henkeä.

kirkko
Lue lisää...
Artjärven kirkko

Vuonna 1840 valmistunut empirevaikutteinen, päätytornillinen ristikirkko on Artjärven neljäs kirkkorakennus. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Anders Fredrik Granstedt. Perinteiseen tapaan kirkko seisoo kirkonmäellä, hautausmaan ja seurakuntakodin vierellä. Kirkkoon mahtuu 600 henkilöä.

kirkko
Lue lisää...
Orimattilan kirkko

Empiretyylinen graniittinen ristikirkko on Orimattilan seurakunnan neljäs kirkko. Kirkko on valmistunut vuonna 1866 lääninarkkitehti Jean Wiikin ja maisteri Nestor Tallgrenin laatiman suunnitelman mukaan. Kirkkoon liittyvä avolyhtyinen kellotorni on korotettu nykyasuunsa 1930-luvulla. Kirkkoon mahtuu 1200 ihmistä.

kirkko
Lue lisää...
Tähtikallio

Ursan havaintokeskus Orimattilan Artjärvellä on hyvillä havaintolaitteilla ja tilavilla kokoontumistiloilla varustettu havainto- ja koulutuskeskus, joka soveltuu omatoimisesta havaintotoiminnasta keskisuurten harrastajatapaamisten ja kurssien järjestämiseen.

nähtävyydet
Lue lisää...
Päälliköntalo

Päälliköntalo (rak. 1884) sijaitsee Vuorenmäellä Artjärvellä. Rakennus suojeltiin 1992 reservikomppanjan päällikön asuintalona. Taloa vuokrataan erilaisiin juhliin, kokouksiin ja tapahtumiin. Piha-alueella on nähtävänä myös vanha tykki, Canon de 155 C Mle 1915 St. Chamond.

kulttuurikohteet nähtävyydet
Lue lisää...
Pitsitupa

Pitsitupa on Heinämaan Pitsinkutojat ry:n ylläpitämä nyplättyjen tuotteiden ja nypläysmallien sekä muiden nypläykseen liittyvien tuotteiden näyttely- ja myymälätila. Pitsitupa on avoinna ti-pe 11-17, la 10-14.

ostokset taide
Lue lisää...
Töyrylän kartano Artjärvellä

Töyrylän kartanohotelli on ylellinen majoitus-, juhla- ja kokouspaikka Artjärvellä. Ihastu ja nauti pieteetillä entisöidyistä hienostuneista interiööreistä ja antiikista, jotka henkivät aitoa maalaiskartanon tunnelmaa.

nähtävyydet
Lue lisää...
UKK-arkisto Orimattilassa

Vuonna 1970 perustetun Tasavallan Presidentin Arkistosäätiön perustama Urho Kekkosen Arkisto sijaitsee Orimattilan Niinikoskella, Hovila-nimisen tilan vanhassa päärakennuksessa. Arkisto on avoinna keskiviikkoisin klo 10-16 ja sopimuksesta.

kulttuurikohteet nähtävyydet
Lue lisää...
Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu

Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu jatkaa Mallusjoen entisen kyläkoulun elämää. Tarjolla on monipuolista kurssitoimintaa ja erilaisia tapahtumia sekä uniikki- ja sarjatöitä. Tiloihin kuuluu myymälä-galleria, jossa on jatkuvasti näytteillä taide- ja käyttökeramiikkaa sekä -lasia.

taide nähtävyydet ostokset kahvila
Lue lisää...
Yli-Mäyryn taidelinna Orimattilassa

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Soile Yli-Mäyryn Taidelinnassa on esillä kuvataiteilija Soile Yli-Mäyryn maalauksia yli 20 vuoden ajalta. Avoinna sunnuntaisin klo 12-17 ja sopimuksen mukaan. Pääsymaksu 4 €.

taide nähtävyydet
Lue lisää...
Orimattilan Pullomuseon pulloja

Vuodesta 1987 toiminnassa ollut yksityinen museo esittelee Suomen historiaan liittyvää lasi- ja juomahistoriaa. Esillä on yli 1500 kohdetta 1600-1900-luvuilta. Näytteillä on myös ainutlaatuisia uniikkiesineitä. Pullo- ja lasiaarteiden lisäksi esillä on myös harvinaisia Huittisten meteoriakaatteja.

museot kulttuurikohteet nähtävyydet
Lue lisää...
Artjärven kotiseutumuseon pihamiljöö Orimattilassa

Artjärven kotiseutumuseo on Päijät-Hämeen alueen vanhin kotiseutumuseo. Museoalueelle on koottu perinnepihapiiri 1700- ja 1800-luvuilta peräisin olevista rakennuksista. Artjärven kotiseutumuseon omistaa ja museota ylläpitää Artjärven kotiseutuyhdistys. Museo on avoinna sopimuksesta.

museot kulttuurikohteet
Lue lisää...
Orimattilan taidemuseosta sisäkuva

Pysyvissä kokoelmissa Ilmari ja Toini Wall-Hakalan taidesäätiön suomalaista kuvataidetta 1800-luvun alusta 1950-luvulle, Pentti Papinahon veistoskokoelmat sekä Orimattilan Erkot -näyttely. Lisäksi vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

museot taide
Lue lisää...
Orimattilan kotiseutumuseon pihamiljöö

Museoalueen yhdeksässä eri rakennuksessa on esillä 1800-luvun ja 1900-luvun alun maatalon arkielämään liittyvää esineistöä. Museoalueelta löytyvät mm. vanha mylly, savutupa, kivenhakkaajan mökki sekä kyläsepän paja. Museo on avoinna heinäkuussa sekä sopimuksesta.

museot kulttuurikohteet
Lue lisää...